Scribus 1.3.3.13 on julkaistu

Scribus 1.3.3.13 on hiljakseen päivittynyt latauspaikkoihin. Versio 1.3.3.13 on korjauspäivitys. Korjauksia ja päivitettyjä käännöksiä ovat:

- 0007868: [Scripter] Check and add the csv import script from the Wiki. (subik) - closed.
- 0007863: [General] Page margins change after reopening file (cbradney) - closed.
- 0006877: [Scripter] trying to clean up and standardize the DocInfo in scripts (cbradney) - closed.
- 0007862: [Graphics / Image Frames] Arrows are not affected by line styles (fschmid) - closed.
- 0007846: [Translation] DE translation updates for 1.3.3.13 (cbradney) - closed.
- 0007649: [General] Crashes when trying to edit guides while editing masterpages (jghali) - closed.
- 0007208: [Releases] GNOME launcher category (malex) - closed.
- 0007324: [General] crash when saving object to scrapbook (jghali) - closed.
- 0007490: [Canvas] Items rotated by 90 degrees and have horizontal gradient lose the gradient (jghali) - closed.
- 0007135: [Translation] Thai translation update (plinnell) - closed.

Suomenkielinen käännöskin päivittyi, vaikkei sitä tässä listassa olekaan mainittu. Vakaan haaran käännösten tilaa voi seurata Scribuksen dokumentaatiosivuilta.

Mielenkiintoinen asia, joka bugityökalusta löytyy on, että versio 1.3.5 alkaa olla valmis. Kyseessä on kehitysversio, joka on ollut tekeillä n. kaksi vuotta. Kunhan tämä kehitysversio saadaan ulos ja seuraavan kehitys etenee jonkin verran, alkaa kehityshaaran versiot olla jo varsin houkuttelevia vaihtoehtoja Scribuksen käyttäjille.

Windows-käyttäjät voivat ladata uuden version Sourceforgesta ja Linux-käyttäjät voivat asentaa Scribuksen käyttämästään ohjelmistolähteestä. OS X -käyttäjät joutuvat odottamaan vielä jonkin aikaa.

Libre Graphics Meeting 2009 lähestyy

Libre Graphics Meeting*, LGM 2009, järjestetään tänä vuonna Montrealissa 6.–9.5. Viime vuoden onnistuneen tapahtuman varmisti Pledgie-kampanja, joka on pystytetty myös tänä vuonna. Vaikket itse pääsisi paikanpäälle, voit tukea vapaita grafiikkaohjelmia lahjoittamalla. Lahjoituksesi avulla mm. Scribus-kehittäjät voivat osallistua LGM:iin ja konferenssi voidaan yhä pitää pääsymaksuttomana.

Click here to lend your support to: Support the Libre Graphics Meeting and make a donation at www.pledgie.com !

*Scribus-kehittäjiä etusivun kuvassa

Ässät–Sport 11.4.

Ostin tässä taannoin uuden telkkarin. Ajattelin entisenä Porilaisena ja vielä nykyisenäkin Ässä-fanina katsoa kiekkoa Urheilukanavalta, mutta kuvanlaatu oli sen verran surkeaa, että oheistoiminnot voittivat. Kuuntelin sentään pelin loppuun saakka. Olisi mukavaa, jos Urheilukanava voisi seurata aikaansa ja kuvata ottelut kuvasuhteella ja laadulla, jolla kuva saataisiin uusiin telkkareihin edes kohtalaisella laadulla

Ensimmäisen maalin tultua riensin television ääreen ihastelemaan Salmisen hienoa työtä, mutta hidastusta tahi muunlaista uusintaa maalista ei Urheilukanavalta tullut. Syytä tähän en tiedä, muttei tämäkään Urheilukanavan osakkeita nostanut.

Onneksi Ässät sentään voitti.

Fazer hyväksyy lapsityövoiman – Boikotoikaa Fazeria

Viime päivien suklaakohu-uutiset eivät tunnu loppuvan. Ensiksi selvisi, että Ruotsiin tulee lapsityöllä tuotettua kaakaota. Tämän jälkeen vahvistettiin, että Suomenkaan kaakaon alkuperästä ei voida olla varmoja. Luonnollistahan on, että kaikki lapsityövoima on kitkettävä pois.

Mitä sanoo Fazerin viestintäjohtaja Anita Laxen:

Monilla viljelmillä on esiintynyt ongelmia.

– Pienellä osalla viljelmistä lapset tekevät liian raskasta työtä. Lisäksi he käyttävät sellasia työkaluja, jotka eivät kuulu lapsille, Laxen huomauttaa.

lähde: Iltalehti http://www.iltalehti.fi/uutiset/200904109395550_uu.shtml

Pitääkö tämä ymmärtää niin, että joillain viljelmillä lapsityövoimaa käytetään oikein? Fazer voisi hieman selventää kantaansa. Lapsityövoiman käyttö ei ole koskaan OK. Ei vaikka lapsilla olisi viimeisen päälle turvalliset työkalut ja työ olisi maailman keveintä.

Boikotoikaa Fazeria!

Google Summer of Code -paikat jakoon

Scribus sai tänä vuonna kahdeksan GSoC-hakemusta. Tänään Leslie Hawthorn Googlelta julkaisi alustavan listan projekteille jaettavista opiskelijapaikoista. Scribus sai kolme Googlen rahoittamaan paikkaa.

Nyt alkaa hakemusten arviointi. Kolme parasta täytyy löytää. Oikeastaan riittää, että löydämmen kuusi parasta, koska kolme GSoC:n ulkopuollelle jäänyttä projektia voidaan rahoittaa muilla keinoin. Rahaa projekteihin on saatu mm. Scribus-kirjan myynnistä (en vieläkään tosin ole saanut omaani, doh!).

Olen lupautunut opastamaan Anoopia hänen odt-projektissaan, mikäli se valitaan rahoitettavaksi projektiksi. Olen itse aikoinaan tehnyt odt-tekstin tuonnin Scribukseen, joten siltä pohjalta Anoopin projekti vaikutti sopivalta. Kevät ja kesä ovat jälleen kerran kiinnostavaa aikaa puhumattakaan syksystä, kun Googlen GSoC-t-paidan ulkoasu selviää.

Muutaman muun projektin alustava paikkaluku

  • OpenICC 3
  • Inkscape 6
  • Gimp 5