Kalastusta ja kalastusta

Kesän 2014 frisbee-golfpäähinemuotiaKalastusharrastuksen kanssa on ollut hiljaista muutaman viime viikon ajan. Kummipoikani vieraili isänsä kanssa meillä Kouvolassa. Frisbee-golf vei voiton yhteisestä tekemisestä etenkin, kun en kahdeksanvuotiaalle uskaltanut luvata varmaa saalista. Itsekin olen vasta harrastuksen uuden aloituksen jälkeen saanut kaksi kalaa. Ei hurraamista. Kuvassa oikealla ovat minun lisäkseni vaimoni, kummipoikani ja hänen isänsä sekä tämän kesän frisbee-golfpäähinemuotia.

Lupaan olla masentumatta ja laajennan harrastustani. Olen jo katsellut edullisia veneitä, mutta sellaisen hankinta antaa kyllä odottaa vielä jokusen vuoden vaimon ylipuhumista. Onneni on, että vaimoni on kalastajan tytär ja ymmärtää uuden harrastukseni hienouden. Ennen venettä harrastukseni laajenee vaappujen tekemiseen. Kaikki tarvittava lakkoja ja maaleja lukuunottamatta on jo hankittu. Ehkä jo pian näette kuvia ensimmäisestä vaapuntekoyrityksestäni.

Toinen syy, miksi olen ehtinyt vähemmän viime aikoina kalaan on työssäni. Olen ihmisten kalastaja Pelastusarmeijan leivissä. Juhlimme tänä vuonna 125-vuotiasta Suomen Pelastusarmeijaa ja huomenna lauantaina 26.7.14 on Kymenlaakson (myös Porvoon ja Lahden) osastojen suuri juhlapäivä Kotkassa. Kutsun teidät kaikki mukaan juhlimaan. Juhlien valmistelu on aikaa vievää puuhaa.

  • Aloitamme juhlat Sapokan lavalla klo 11 yhteislauluilla ja lauluesityksillä.
  • Klo 15 kokoonnumme Kotkan osastolle osoitteeseen Kapteeninkatu 10, jossa on musiikkinäytelmän Rakkaus katsoo eteenpäin ensiesitys.
  • Kotkan osastossa klo 17 alkaa juhlajumalanpalvelus.

Tervetuloa!

Pelastusarmeija 125 vuotta

Ahven tarttui kiinalaiseen

Ahven, 20 cm, 200 g
Ahven, 20 cm, 200 g Ahven, 20 cm, 200 g

Ei tiennyt kiinalainen uistinvalmistaja, että suomalainen ahven kävisi kiinni hänen tekemäänsä lusikkaan. Ebay.co.uk tarjosi 30 uistinta 10 eurolla. Kävin niitä tänään aamulla heittelemässä.

Kolmannella heitolla natsasi. Sain aikuisen elämäni toisen kalan jotakuinkin viikko ensimmäisestä. Tämä kala oli vain kymmenesosan ensimmäisen koosta, mutta saalis kuitenkin. Merkittäväksi tämän kalan tekee, että se on ensimmäinen Kymijoesta nostamani. Pari kiloinen hauki viikko sitten nousi Kokemäenjoesta Porissa.

Täytyy illalla vielä lähteä uudelleen reissuun. Olisi mukava, jos joku kouvolalainen kalamies lähtisi minulle joku kerta oppaaksi ja opettajaksi. Ota yhteyttä, jos sinusta olisi tehtävään. Kireitä siimoja!

Aloitteleva kalamies 1 – Kokemäenjoki 0

Vaikkei kyse olekaan kilpailusta, tiedän olevani voitolla juuri sattuneen tapauksen johdosta. Tapaus oli sen verran merkittävä, että minun täytyi keskeyttää lomani ja tulla kirjoittamaan siitä teille.

Nostin juuri ylös aikuisen elämäni ensimmäisen kalan. Minkä vonkaleen sainkaan! Kokemäenjoen Laiskarännistä Tukkiluodon ja Masajuovan erottavan kanavan kohdalta nousi ylös n. 45 cm pitkä ja 1,5 kg painava hauki (kuvassa). Hauki tarttui Lotto-lippaan (kuvassa vasemmalla). Adrenaliinia oli veressä niin paljon, ettei kalakuvasta tällä kertaa tullut kovinkaan laadukas.

Liitän mukaan Paikkatietoikkunan Karttaikkunassa tehdyn Kalakartan. Toivottavasti kartta saa jo pian täydennystä. Hauki on nyt fileinä jääkaapissa. Siitä tulee huominen lounas.

Hauki, 45 cm, 1,5 kg, 10.7.14 (Bete Lotto)

 

Kymijoki 1 – aloitteleva kalamies 0

July 04, 2014 at 1113AM
July 04, 2014 at 1113AM Kalastaessani Kaisu reippaili Kymijoen varren polkuja ja otti tämän hienon kuvan. Mahtavissa maisemissa saan tutustua tähän hienoon harrastukseen.

Ennen eilistä olin lukenut kirjoista ja netin keskustelupalstoilta, että Kymijoessa on kalaa. Uusimpaan mustaselkäiseen ja kyljestään hälypunaraidalliseen Lotto-lippaaseen tarttui ahven, jonka onnistuin nostovaiheessa iskemään laituriin. Iskun voimasta pulska ahven irtosi ja pääsi takaisin Kymijoen syleilyyn. Huoli joen kalattomuudesta on siis turha, ja heikko kalaonni vain aloittelijan taidottomuutta.

Tänään Korian sillan alla tutustuin pohjamuodostumiin kahdesti. Onhan se hienoa, että oppii tuntemaan omat kalavetensä. Tarkemmin sanottuna pohjatukkiin kävi tutustumassa ensin em. Lotto-lippa ja sen jälkeen tutkiskelua jatkoi hopeavatsainen ja hälypunaselkäinen Minnow Spoon. Minnow Spoon ihastui tukkiin siinä määrin suuresti, että päätti kiinnittyä siihen jämäkästi. Onneksi Minnow Spoonista on jäljellä kaunis muisto alla olevassa kuvassa.

Pieni epäonni kannustaa minua. Seuraavaksi kalastelen kotimaisemissani Porissa. Saa nähdä, onko Kokemäenjoki Kymijokea anteliaampi. Kovin paljoa vaativampi se ei voi olla. Ehkä Jazzit ajavat kalat alajuoksulle mökkiämme kohti. Saapa nähdä. Ensimmäinen ylös noussut kala saa vielä odottaa itseään. Hitaasti hyvää tulee.

Kireitä siimoja jälleen kerran kaikille teille!

July 03, 2014 at 0416PM