Teksti polulla

Kaikkihan tietävät, miten näyttävää on, kun teksti taipuu kaarelle. Yksikään dokumentin kansi ei ole täydellinen ilman kaarevaa tekstiä. Tässä jutussa kerron, miten Scribuksessa tekstin voi taivuttaa ja taivuttamisen jälkeen muokata tekstiä sekä polkua, jolla teksti lepää. Jos mieluummin taivuttelet tekstiä Inkscapessa, muista muuttaa teksti poluiksi ennen sen tuontia Scribukseen.


Lataa alkuperäinen video: text_on_path.ogg

1. Ensimmäisessä vaiheessa tee tekstikehys ja kirjoita polulle tuleva teksti kehykseen. Piirrä tämän jälkeen bezier-viiva ja taivuttele se suurinpiirtein oikeaan muotoon. Muodon ei vielä tarvitse olla lopullinen, koska viivaa voi muokata vielä tekstin kiinnittämisen jälkeenkin.
2. Valitse kehys sekä viiva.3. Valinnan jälkeen tekstin kiinnittäminen polulle tapahtuu valikon Kohde kohdasta Kiinnitä teksti polkuun. Tämän jälkeen teksti onkin jo asettunut kauniisti seuraamaan polkua. Tekstin alkukohtaa sekä etäisyyttä viivasta voi säätää Ominaisuudet-paletin Kuvio-välilehdellä.4. Jos polku mielestäsi kaipaa muokkausta, saat Scribuksen vektorityökalut esille kaksoisnapsauttamalla tekstiä tai Ominaisuudet-paletin Kuvio-välilehden Muokkaa kuviota -painikkeella. Kun olet hionut viivan täydelliseksi sulje vektorityökalu painikkeella Lopeta muokkaus.
5. Lopuksi voit korjata kirjoitusvirheet ja kaarevuuden aiheuttamat merkkiväliongelmat avaamalla tekstimuokkaimen tekstin kontekstivalikon kohdasta Muokkaa tekstiä tai työkaluriviltä löytyvällä painikkeella. Merkkivälien korjauksen voi kohdistaa vain tietyille merkeille valitsemalla ne (kohta 1 alla olevassa kuvassa) ja muuttamalla välistystä (kohta 2) tämän jälkeen. Kun olet valmis, sulje tekstimuokkain.
6. Tuloksena on näyttävä teksti.