Scribuksen taustalle rekisteröity yhdistys

Scribusta kehitetään vapaaehtoisvoimin. Jotta vapaaehtoisesti ja palkatta tehtävä työ ei kävisi taloudellisesti ylivoimaiseksi on Scribuksen taustalle päätetty perustaa rekisteröity yhdistys.

Yhdistys helpottaa Scribuksen tukemista rahallisesti. Sen avulla voidaan keskitetysti hoitaa kustannuksia, joita maailmanlaajuisen projektin hoidossa ja ylläpidossa syntyy. Yrityksille jotka rahallisesti haluavat tukea Scribuksen kehitystyötä on yhdistys välttämättömyys. Yhdistyksen status voittoa tavoittelemattomana takaa lahjoitusten verovähennysoikeuden joissain maissa.

Yhdistyksen kotipaikka on Saksa ja sen säännöt on juuri hyväksytty. Yhdistyksen nimi on Scribus e.V. Tavoitteet ovat Scribuksen kehityksen ja dokumentoinnin tukeminen sekä tekijänoikeuksien valvonta. Sääntöjen epävirallinen käännös englanniksi löytyy Christoph Schäferin Scribuksen kehityslistalle lähettämästä viestistä (pdf).

Ennen kuin yhdistys voi aloittaa toimintansa on odotettava Saksan veroviranomaisten hyväksyntä. Tämän jälkeen on vuorossa perustuskokous, jossa yhdistyksen hallitus valitaan ja määritellään jäsenmaksut ensimmäiselle vuodelle.

Palaan asiaan kunhan loput vaaditut asiat on hoidettu.