Kolme tuntia lisää aikaa päivääsi

Tämä kirjoitus käsittelee verkkosivuja, sivujen selailuun kuluvaa aikaa ja sivustojen tarjoamia syötteitä. Muutama vuosi takaperin päivästäni meni suurin osa nettisivujen päivittelyyn, koska halusin tietää kaiken heti ja nyt. Luulin, että sivuilla vierailu on ainoa konsti saada tietoonsa uusimmat uutiset sun muut kiinnostavien sivustojen julkaisemat artikkelit.

Kontact-nimisen pim-jutun käyttöönotto mullisti verkkokäyttäytymiseni. Kontactin mukana tulee työkalu nimeltä Akregator, jonka avulla sivustojen päivityksiä voi seurata lähestulkoon reaaliajassa ilman, että nettiselainta täytyisi edes avata. Kaikki sivustot, jotka julkaisevat sivustonsa päivitykset rss- tai atom-syötteinä, voidaan lisätä Akregatoriin tarkkailtavaksi.

Käytännössä tämä toimii niin, että sellaillesani sivuja Konquerorin kanssa saan ilmoituksen Konquerorin oikeaan alanurkkaan, jos sivusto sisältää syötteen (oranssi kuvake oikealla). Nyt kun napsautan kuvaketta voin lisätä syötteet Akregatoriin, joka alkaa tästä lähtien seurata sivustoa puolestani. Akregator puolestaan lepäilee ilmoitusalueella (vasemmalla olevassa kuvassa alempi oranssi kuvake). Kun akregator havaitsee jonkin seuraamani sivuston päivittyneen, se ilmoittaa minulle numerolla kuvakkeesa päällä. Voin napsauttaa kuvaketta ja saan jutut eteeni luettavaksi.

Nettiselain jäi lähestulkoon turhaksi, kun sivustojen päivityksiä ei enää itse tarvinnut huomata. Turha sivustojen päivittely jäi ja pystyn keskittymään olennaiseen, mitä ikinä se sitten onkaan. Mutta aikaa minulle jää nyt noin kolme tuntia enemmän päivän muihin askareisiin.

Otsikoilla myydään. Keltaisella pohjalla olevilla otsikoilla myydään vielä enemmän.