Helpot joululahjat: Valo-cd

VALO-CD

Ennen kuin alan luetella saamiani joululahjoja kerron yhdestä kauniista tavasta muistaa ystävää, joka kuitenkaan ei ole euroa tai kahta arvokkaampi. Työpaikallani on tapana antaa kaikille hyville ja vähemmänkin hyville työkavereille jonkin sortin joulun toivotus. Tänä jouluna lahjan valinta oli erityisen helppoa. Valo-cd 2 julkaistiin juuri parahiksi, jotta se ennätti pukin konttiin.

Valo-cd on kokoelma suomennettuja vapaita ja avoimen lähdekoodin ohjelmia Windowsille. Tämän blogin aihepiiriin cd sopii siksi, että sen mukana tulevat blogissa muutamaan kertaan mainitut ohjelmat OpenOffice.org, Gimp, Inkscape ja Scribus. Näiden ohjelmien avulla voi jokainen perustaa oman mainostoimistonsa ja alkaa tuottaa näyttäviä julkaisuja monenmoisiin tarpeisiin. Toki cd:n mukana tulee muitakin ohjelmia. Parhaiten näistä löytää tietoa Valo-cd:n omilta sivuilta.

Valo-cd:n idea on nerokas ja taka-ajtuksena toivottavasti on porttiteoria – miedommista aineista vahvempiin eli muutamalla vapaalla ohjelmalla saadaan ihmiset koukutettua ja valo-ohjelmien tunnettuutta lisättyä. Kiinnostuksen lisäys valon tapauksessa tarkoittaa usein parempia tuotteita, kun ohjelmille saadaan lisää käyttäjiä ja käyttäjistä kehittäjiä tai muuten aktiivisia ohjelmien ympärille muodostuneisiin yhteisöihin osallistujia.

Jos unohdit joululahjan voit vielä korvata kaiken antamalla työkavereillesi ja muille tuttavillesi uuden vuoden tervehdyksen. Tervehdys syntyy näin:

  1. Lataa Valo-cd:n levykuva
  2. Polta levykuva cd-levylle
  3. Taittele paperista kannet (Google osaa auttaa)
  4. Koristele kannet kuten parhaaksi näet (Open clip art library ja Open font library, Valo-cd 3 voisi sisältää vapaita leikekuvia ja fonttejakin)
  5. Cd kansiin, kansi tuttavalle ja maailma pelastuu