Sohvapöytä ja lattiavalaisin

Joku aika takaperin esittelin jutustelunurkkauksen, joka oli vailla kattovalaisinta ja sohvapöytää. Tilanne on pysynyt jotakuinkin samana, mutta kattovalaisimen sijaan olen vailla lattiavalaisinta tai peräti kahta. Kattoon löysin Kartellilta nätin Fly Suspension -valaisimen (kuvassa oikealla), joka sopii hienosti yhteen Bookworm-hyllyni kanssa.

Samaisessa nurkkauksessa on vastakkain kaksi sohvaa, joiden välille jää ainoastaan 105 cm tilaa eli mikään järkälemäinen sohvapöytä ei paikkaan sovi. Tästä syntyi idea sarjapöydästä, joka voisi normaalisti oleilla sohvan päädyssä ja vieraat voisivat ottaa pikkupöydän eteensä, kun tulevat iltaa istuskelemaan.


Sopivan sarjapöydän etsiskely on parhaillaan käynnissä. Olen löytänyt varteenotettavan ehdokkaan, mutta sitä ei taida olla myytävänä Suomessa. Pöytä on Josef Albersin suunnittelema (kuva vasemmalla). Jos joku tietää, mistä tämän voisi hankkia Suomessa, kerro minulle. Muitakin ratkaisuja voi toki ehdottaa.

Toinen etsinnän alla oleva kohde on jalkalamppu. Haluaisin ehkä kaksi niin, että toinen tulee peränurkkaan sohvan viereen ja toinen vastakkaiseen kulmaan löhötuolini viereen. Löhötuolin vieressä olevalta valaisimelta toivoisin, että se toimisi hyvin lukuvalona, kun taas toinen valaisin saisi tuoda nättiä tunnelmavaloa nurkkaukseen.

Törmäsin taannoin Selki-asemaan, jolla on valikoimissa kaksi varsin kiinnostavaa valaisinta, jotka luultavasti täyttävät molemmat yllä mainitut kriteerit. Tre-valaisin näyttää hyvältä ja on suunnattava ja Jako-valaisin seisoo jämäkästi pystyssä ja tuo tunnelmavaloa 180 cm korkeudelta. Saas nähdä miten näiden valaisinten kanssa käy. Keskiviikkona olisi tarkoitus mennä käymään Rehti Selki -myymälässä katsomassa tuotteita. Otan vastaan myös muita ideoita valaistuksen suhteen. Kuvassa alla vasemmalla Tre- ja oikealla Jako-valaisin.