Ensimmäinen kalareissu ja kalastuksen viehätys

Niinhän siinä kävi, että eilinen kalareissu oli ainoastaan heittoharjoittelua. Kala ei syönyt. Pakko tunnustaa, etten edes odottanut saavani mahtavaa saalista. Toivoin, että heittely ja vieheen takaisin kelaaminen tuntuisivat yhä yhtä mukavalta kuin pienenä poikana Näsijärvellä. Mukavaltahan heittely tuntui. Kaisu luki Anna-kirjaa rannalla ja minä viskelin kaikki viisi viehettäni vuorotellen järveen yhtäkään sinne menettämättä. Ainoastaan yhden kerran onnistuin saamaan kuvan rannan koivikkoon kiinni. Toinen jämähdys sattui uppotukin oksaan. Se oli tämän kesän ensimmäinen alamitat ylittävä saaliini (kuvassa). Ensimmäisen kalareissun kruunasi saaliin puuttuessa evästauko, jonka kohokohtana oli anopin leipoma pulla.

Kalastus on hieno harrastus. Kuin varkain saa kalastaja raitista ulkoilmaa ja reippailua kiivetessään ja etsiessään parasta mahdollista heittopaikkaa. Jos asennoituu vielä niin, ettei saaliin suuruus määrittele onnistumista, ovat onnistuneen kalareissun mahdollisuudet suuret lähes joka kerta kalaan lähdettäessä. Kalastus ei ole välinelaji ja toisaalta se ei mitään muuta olekaan. Tekniikasta ja kaikesta uudesta kiinnostunut mies voi täysin tyydyttää näpertelyn, tutkimisen ja uusien asioiden hankkimisen tarpeensa kalastusharrastuksen parissa. Vieheet eivät onneksi maksa paljon.

Kalastuspakkini muodostavat viisi viehettä, joista yksikään ei vielä toistaiseksi ole osoittautunut toista paremmaksi. Nämä kaikki viisi viehettä ostin fiilispohjalla ilman tarkempia tutkimisia Kymijoen vaatimuksiin. Tänään täydensin kokoelmaa yhdellä Lotto Spinner -lipalla, koska jollakin netin keskustelupalstalla kehuttiin tätä mallia Kymijokeen sopivaksi. Väreistä en vielä ymmärrä hölkäsen pöläystä, mutta hiljaa hyvää tulee. Jahka nyt ensin saisi heitot onnistumaan.

Kaksi seuraavaa päivää kuluvat vieraita viihdyttäessä ja sen jälkeen on tiedossa reissu pohjoiseen. Yritän vielä ennen reissua ehtiä kirjastoon lainaamaan alan kirjallisuutta. Onko kellään suosituksia lukemisen suhteen? Liitän mukaan vielä kuvan tyytyväisestä kalastajasta. Kireitä siimoja!