Lapsityövoima yhä OK Fazerille

Vuonna 2009 Fazer antoi suomalaisen suklaan alkuperää selvittäneessä jutussa* ymmärtää, että heidän mielestä on OK, että lapset tekevät heille työtä kaakaon tuotannossa, kunhan työ ei ole liian raskasta.

Kyselin Twitterissä asian laidasta tänä päivänä. Fazer vastasi, että käyttävät vastuullisesti tuotettua kaakaota ja lisäsi, että asiasta voi lukea yritysvastuuraportista**. Raporttia lukemalla selvisi, ETTÄ FAZER EI VIELÄ TÄNÄÄNKÄÄN KÄYTÄ TÄYSIN VASTUULLISESTI TUOTETTUA KAAKAOTA. He hyväksyvät yhä lapsityövoiman käytön, joka on ainoastaan yksi merkittävä haitta jäljittämättömän kaakaon tuotannossa. On käsittämätöntä, että Suomessa Fazerin kaltainen yhtiö voi edesvastuutta toimia näin.

Miettikää, mitä ja kenen suklaata syötte ja ketä tuette. Suosikaa reilua kauppaa ja välttäkää tuottajia, jotka Fazerin tapaan käyttävät raaka-aineita, joiden tuotantokeinoista ja -tavoista he eivät tiedä — eivätkä välitä, vaikka tietävät — ja kirjoittavat raporteissaan korulauseita tahtotilasta.

* http://www.iltalehti.fi/uutiset/200904109395550_uu.shtml
** http://www.fazergroup.com/globalassets/global/fazergroup/about-us/annual-review-2015/fazer_group_corporate_responsibility_review_2015_fi.pdf